dinsdag 11 oktober 2011

"Normaal eten" en geen Sonde meer

Gisteren was een erg goeie dag voor Frank. Druk dat wel, hij heeft bezoek gehad van de fysiotherapeut en weer een stuk gelopen ook los gelopen. Hij moest op een gegeven moment zelfs de ene voet voor de andere zetten, wat blijkt zijn rechtervoet gaat dan zwabberen de linker is wel goed.... De fysio was desondanks erg tevreden en vond dat Frank snel vooruit gaat. Zo snel dat ze vind dat de revalidatiearts vandaag maar eens langs moet komen om het vervolg te bespreken.. Joehoe. Daarnaast is ook de cardioloog geweest, Frank heeft een kastje om gekregen om zijn hart te controleren op vibileren. Waarom ze dat nu doen weet ik eigenlijk niet.

Ook is de logopedist langs geweest en heeft frank appelmoes gehad. Dit ging goed en tussen de middag heeft hij zelfs "normaal" gegeten :
Een gebonden kerriesoep, appelmoes en abrikozencompote. Een ook blanke vla, maar dat kon hij lastig wegkrijgen, dat wordt het erg slijmerig.. Maar het eten ging goed en vanmorgen is de sonde eruit gehaald joejoehoehoe.
Gisterenmiddag is de ergotherapeut nog langs geweest, een soort van intake gesprek gevoerd. Op dit moment kunnen ze nog niets voor Frank doen. Later gaan ze kijken hoe het gaat met wassen en aankleden en het uivoeren van alledaagse dingen.

Als het goed is wordt vandaag de uitslag van de MRI besproken, vraag me af wat daar uitkomt. Ze willen het proberen in te plannen tijdens het spreekuur, zodat ik er ook bij kan zijn.
Het is wel zeker dat Frank straks naar 't Roessingh moet, met een beetje pech zelf 10 weken intern!! Dat houdt in dat hij daar dus ook slaapt, op die manier kunnen ze dan de meest effectieve behandeling geven. Een andere optie is poliklinisch, maar dit vraagt nog al wat van ons allemaal. Dat houdt dan in dat Frank er 's morgens om 8 uur moet zijn en 's middags om 4 uur klaar is. Als het goed is komt de revalidatie-arts vandaag en dan wordt dit besproken (ga ik vanuit).

2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat het alweer stukken beter gaat met Frank! Weer eten, lopen en zelfs al bespreken hoe te revalideren!! Super!! Wens Frank beterschap van ons! en het komt hopelijk allemaal goed met hem. Lieve groetjes van Celesta en Elize

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Sylvia,

    Fijn dat Frank weer wat eten kan, ik hoop dat z'n herstel goed verloopt, ik blijf het allemaal volgen op je blog. Jij ook veel sterkte!

    Groeten,
    Helga Koekkoek
    Nijwa Beilen

    BeantwoordenVerwijderen