dinsdag 11 oktober 2011

Uitslag MRI

Vandaag om 14.00 zouden we de uitslag van de MRI krijgen, dus visite afgebeld en oppas geregeld voor Guido. Want die is vanmorgen ook nog eens ziek geworden en ligt met koorts in bed.

Ik kom mooi optijd binnen, is de revalidatie-arts van het Roessingh bij Frank om wat testjes te doen. Ze hebben het gehad over interne opname of poliklinische behandeling. Zij is van mening dat intern voor nu de beste oplossing voor ons allemaal is (later horen we van de co-assistent, dat vanmorgen het hele behandelteam van Frank bij elkaar heeft gezeten om dit ook te bespreken en ze allemaal van mening zijn dat intern het beste is....) De aanvraag hiervoor gaat vandaag weg en dan is het wachten op een plekje, dit kan 1 tot 2 weken duren. In die tijd blijft Frank gewoon in het ziekenhuis, wellicht straks naar een andere kamer als ze deze nodig hebben. Maar goed dat maakt niet uit. In eerste instantie is het voor 3 weken en dan wordt bekijken hoe het herstel gaat en ook hoe het thuis gaat als hij met weekendverlof is geweest. Aan de hand daarvan wordt dan besloten of hij moet blijven of dat het poliklinisch mag. De periode van behandeling ligt tussen de 3 weken en 3 maand, maar dit zijn gemiddelden. Het ligt er allemaal maar aan hoe het bij de persoon gaat... Nadat deze arts weg is, komt de verpleegster met de mededeling dat de arts voor het bespreken van de MRI helaas is weggeroepen en wat later komt. Uiteindelijk is hij er om kwart over 3 ongeveer.

Hij verteld ons dat Frank is binnen gebracht woensdag met een variateit aan klachten die mogelijk wezen op een beroerte/herseninfarct. Uit een scan die ze toen al hebben gedaan blijkt dat er inderdaad een bloedpropje aanwezig is en hebben ze Frank aan de trombolyse gelegd (langdurige bloedverdunner om het propje te laten oplossen). Maar omdat Frank nu nog steeds verschillende klachten heeft is er toch een aanvraag voor een MRI gedaan om te kijken of er verder nog iets zit en omdat Frank nog zo jong is en meestal zoiets pas gebeurd als je veel ouder bent. Normaal gesproken moeten de klachten toch redelijk snel weer overgaan. Uit de MRI is gebleken dat er een propje zit/zat in de hersenstam, maar ook dat er in 1 van de halsvaten een scheurtje in de binnenwand zit. Door dit scheurtje ontstaat er een soort van flapje waar bloed achter komt en zich bloedpropjes vormen. 1 van die propjes is dus losgeschoten en in het hoofd terecht gekomen. We hebben gevraagd of dit te voorkomen is, maar helaas is dat niet het geval. Met bloedverdunners (ascal) moet voorkomen worden dat er nieuwe bloedpropjes ontstaan. Na 3 maand wordt er een nieuwe scan gemaakt om te zien of het flapje genezen is.... en daarna wordt besproken hoe dan als dat niet het geval is. Ook mag Frank de komende 3 maand geen autorijden, daarna wordt door een andere neuroloog bepaalt of er eventueel opnieuwe examen moet worden afgelegd.

Volgens mij wil ik nog veel meer vertellen, maar weet het even niet meer. Wellicht dat er vanavond nog meer op staat.

2 opmerkingen:

  1. Zo, dat is weer een heftig verhaal zeg! De komende maanden zijn jullie onder de pannen. Per dag rustig bekijken wat er op je af komt. Veel meer kun je ook niet doen eigenlijk. Heel veel sterkte voor nu en een hele dikke knuffel, Dolf, Daan, Stijn & Thijmen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve..

    oohh weet echt niet wat ik moet zeggen...
    Je kunt ook niks zinnigs zeggen.
    maar wat denken we veel aan jullie!!!
    Neem het inderdaad allemaal per dag en vecht ervoor, het geeft niks als je het af en toe niet meer weet.. lucht dan wel je hart.

    Als er ook maar iets is wat we maar kunnen doen. Bel dan eventjes.. Alles kan hoor..

    heel veel liefs linda harry tycho en aranka

    BeantwoordenVerwijderen